18 december 2017
18:45

Hofors IBK P04-05

Målrikt i Storvik

På kvällen måndagen den 18/12 åkte Hofors IBK P04/05 till Storvik för att spela match i P RÖD div 3. Det var ett derby mellan två lag som tidigare har haft målmässigt jämna kamper och där hemmalaget hade revansch att utkräva.

I första perioden tog hemmalaget också ledningen bara några minuter in i matchen. Gästerna kvitterade dock relativt snart och övertog kommandot i matchen. Hofors ställde upp med tre hela femmor och matchplanen gick ut på att äga boll, men framför allt skulle man spela sig genom mittplan och bedriva anfallsspel. Detta lyckades man också bra med, även om hemmalaget kontrade farligt emellanåt. Hofors gick ändå upp till en 4-1 ledning innan första perioden var över. Skotten 5-11 i Hofors favör.

I andra perioden fortsatte Hoforskillarna att spela ett varierat och fantasifullt ansfallsspel. Just passningsspelet var framgångsrikt denna afton, mycket tack vare god rörelse i både anfall och försvar. Storvik stack dock upp i kontringar med jämna mellanrum och det blev farligt i stort sett varje gång. Storviks taktik var tydlig: in med bollar framför mål och fyll på med folk för att trycka in returer. Hofors spelade dock med stort självförtroende och god effektivitet perioden igenom, så 4-11 på resultattavlan efter två spelade perioder var ändå relativt logiskt. Skotten vanns av Hofors med 10-7.

I tredje perioden fortsatte Hofors spela sitt vägvinnande passningsspel. Storvik började dock mest effektivt och fick in två snabba reduceringar tidigt i perioden. Det gav hemmalaget kraft att fortsätta kämpa på, men gästernas stabila spel tog till slut ut sin rätt.

Hofors vann matchen med 15-6 och visade med all önskvärd tydlighet att man är ett riktigt bra innebandylag när man spelar sitt fina passningspel med både fantasi och rörlighet. Man har under de senaste matcherna hittat mer rätt i balansen mellan individuella prestationer och lagspel, så det ska bli mycket intressant att följa Hoforskillarnas utveckling resten av säsongen.

Skotten i sista perioden vanns av Hofors med 12-7, vilket gav totalt 33-19 till gästerna.

Med detta så tackar vi killarna för en riktigt kul första halva av säsongen! Passar även på att önska spelare, ledare och föräldrar en RIKTIGT GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR !!!